Sunt Madalina Iancu si sunt dependenta de………………………..nici nu prea stiu cum as putea sa definesc chestia asta. Cert este ca, de vreo 3 luni incoace vreau sa fac o sumedenie de lucuri, majoritatea in acelasi timp, ariile mele de interes se tot inmultesc si pe scurt nu vreau sa ratez nimic. Nu stiu cum se numeste ceea ce mi se intampla dar clar e o dependenat pentru ca nu ma pot opri. Aaaaa….am gasit. Cred ca sufar de sindromul lui Napoleon sau de napoleonism. Nu stiu daca exista asa ceva, insa o sa o numesc asa.

Cred ca ar fi recomandabil sa vizionez filmul Tentatii Irezistibile la care nu am apucat inca sa merg. Este despre dependente……de tot felul si urmarind trailerul, pun pariu ca e o comedioara pe cinste. Asa mi-a venit si ideea prezentului articol.

Bun! Deci pasul 1 rezolvat – Recunoasterea problemei si identificarea sa.

Pasul 2 – Cum ma tratez? Multe persoanee mi-au spus ca e doar o chestie de organizare si de facut ordine intre prioritati. Ironic! De felul meu sunt o tipa organizata chiar pe alocuri obsedata de planificarile perfecte (asta e specific zodiei). Tocmai mie sa mi se intample asa o dependenta? Hm! La noi in tarisoara, disiparea tentiei si a energiei in 7 parti s-ar numi epuizare. Si sunt constienta ca daca o mai tin mult asa o sa ma epuizez, dar…………………ce sa vezi…….continui. Sunt multe chestii pe care vreau sa le fac/vad/ascult/citesc/scriu, toate imi plac in egala masura si nu as renunta la nimic. Numai atunci cand se suprapun sunt fortata sa aleg..…caci, deocamdata nu am o clona. Noroc, ca, intre timp, mai sunt si chestiuni pe care trebuie sa le fac, cum ar fi mersul la serviciu, mancatul si dormitul. La astea chiar nu pot sa renunt.

Pasul 3 – Alegerea specialistului si a “planului de tratament”. Deci am stabilit ca inteleg ce mi se intampla si mai am o farama de discernamant. Asta inseamna ca nu sunt chiar fara speranta.
Asa ca toti terapeutii si cei care au sfaturi sa vie la mine. Daca ma pune terapeutul sa stau in casa fara calculator, carti, telefon, reviste sau pix si hartie il voi impusca.

Daca supravietuieste, sigur va infiinta o clinica pentru tratarea napoleonistilor. Am senzatia ca mai sunt si altii! J




Articol scris pentru Super Blog 2013
2 Responses
  1. mica Says:

    Nu cred ca esti singura: dornica si de ordine dar si de - mess...chiar ca - amuzant!!! Am ris...


  2. Unknown Says:

    Draga mica,

    pai asta e chestia ca..............mai putin mess, mai multa ordine. o injectie cu claritate va rog,....intravenos!


Trimiteți un comentariu