Am fost astazi sa vizitez Pavilionul de Arta Bucuresti – expozitia intitulata Art Safari pentru ca simteam nevoia sa imi bucur ochii cu ceva frumos si chiar aveam pofta de o portie de arta.


Pe principiul daca nu te duci tu la muzee si prin galerii de arta…..vin ele la tine. Si adevarul este ca nu ai foarte des ocazia sa vezi totul intr-un singur loc. Si de ce am scris in titlu ca esti ca la supermarket; pentru ca poti vedea in acelasi spatiu diferite tipuri de arta si de manifestari conexe. Si pentru ca sunt o admiratoare a frumosului m-am bucurat tare de aceasta initiativa.

Expozitia este organizata in 2 corturi gigantice, care se gasesc in fata Ateneului Roman din Bucuresti. In primul cort (cum intri in stanga), iubitorii de frumos pot vedea lucrari reprezentative ale celor mai importante muzee din Bucuresti si din tara si ale diferitelor institutii culturale.

artist din Timisoara




















In al doilea cort (cum intri in dreapta), vizitatorii pot gasi standurile celor mai importante galerii de arta din tara + cateva din strainatate si pot admira arta de patrimoniu, obiecte de colectie, arta contemporana, design, arta business si media.

A fost fascinant sa descopar ca piata de arta exista la ora actuala in Romania si de care habar nu aveam, nefiind direct interesata de domeniu. Dar pot sa spun ca mi-a placut foarte mult ceea ce am vazut, mai ales creativitatea unor artisti romani. Au fost si niste lucrari pe care nu le-am inteles si la care nu m-as mai fi uitat a doua oara………………..insa arta este pana la urma……………..o chestiune de gust.

Obiecte pe baza de mozaic
Ce poate iesi din portelan Limoges,
 in afara de vesela :)
Marele dezavantaj al acestei expozitii este ca o data ce ai pasit in cort iti dai duhul. Doamnelor daca vreti sa nu lesinati, nu va uitati evantaiul acasa! Aerul este irespirabil si e o caldura foarte mare. Parca esti intr-o sera. Nu prea este o atmosfera propice expunerii unor tablouri de valoare. Daca aduceau niste rasaduri cu rosii…sigur se coceau instant in cele 4 zile.

Intrarea este 15 lei pentru adulti. Puteti citi mai multe aici.

Rinocerul cosmic al lui Dali
"Tartacuta" lui Picasso



















Asa ca cine are chef de arta sa se grabeasca. Maine este ultima zi in care expozitia poate fi vazuta.

Vizionare placuta!


Mai multe poze aici


0 Responses

Trimiteți un comentariu