O restanta de anul trecut in ceea ce priveste revista presei glossy.

Unica decembrie 2013

Pe langa o gramada de sugestii pentru cadourile de Craciun, in Unica pe decembrie am citit un interviu cu Dana Rogoz, care se incadreaza in trendul gravidutelor sexi din 2013, viitoarele mamici celebre ale lui 2014 si am constatat ca e la fel de slaba iar burta de-abia i se vede. Mi-a placut articolul despre optimista si evervescenta Dana Nalbaru care prezinta o emisiune cu si despre oameni deosebiti si este implicata in mai multe campanii cu copii. Noroc ca mai citesc revistele glossy ca asa aflu si eu despre ce emisiuni de calitate mai exista la tv. Mi-a placut articolul (si pozele din el) despre o taugh woman – Maria Apostol – Marketing and Corporate Affairs Director la Pro Tv. Emana putere prin toti porii si inteleg ca isi face treaba foarte bine la Pro. Insa, de departe articolul care mi-a placut cel mai mult si din care am avut cel mai mult de invatat este – “Cupluri fara Tabu-ri”- adica despre niste femei misto si cateii lor. Despre ce beneficii au adus in vietile lor patrupezii din dotare si cum le-au schimbat atat pe ele cat si vietile lor. Nici prin cap nu imi trecea o astfel de abordare si marturisesc ca acest articol mi-a schimbat putin modul de a vedea relatia dintre un caine si stapanul sau. Poate imi fac si eu curaj in aceasta viata sa-mi iau un caine, ca de multi mi doresc.

Forbes decembrie 2013

Forbes a scos in luna decembrie 2013 o editie dedicata exclusiv antreprenorilor romani care fac “afaceri in familie”. Am aflat care sunt predictiile despre securitatea datelor in 2014, ca se mai fabrica inca ceva in Romania – tevi – si ca productia este estimata sa creasca in 2014 sub bagheta firmei italiene Tenaris. Am citit ceva despre care nu credeam ca voi citi intr-o revista de business – totul despre implanturile cu silicon realizate de o cunoscuta clinica privata din Bucuresti. Am mai citit despre femei frumoase si puternice, care “mananca afaceri pe paine” – de exemplu Corina Vintan – fondatoarea unei importante companii de consultanta in afaceri publice pentru ca isi doreste sa contribuie la “dezvoltarea unei diplomatii economice de succes”. Un domeniu destul de “greu”, care pare mai degraba rezervat barbatilor si unde nu prea te astepti sa gasesti o blonda inteligenta si bine pregatita care aduce mai degraba a manechin decat a femeie de afaceri. Forbes prezinta apoi pe larg istoria multor afaceri romanesti care au fost cladite pe relatii de familie. Habar nu aveam ca sunt atat de multe in tara asta si mai ales nume sonore si afaceri solide. Am aflat cum si-au cladit afacerile, cum au depasit dificultatile intalnite si acum se pregatesc sa predea stafeta catre tanara generatie (copii lor), o generatie scolita la cele mai bune scoli din strainatate si cu o viziune startetiga diferita fata de cea a predecesorilor lor.

Forbes editie speciala decembrie 2014

In editia speciala a revistei Forbes am aflat despre bilantul anului 2013, analize si previziuni, lectiile pe care antreprenorii le-au avut de invatat in anul care s-a incheiat, despre secretele rezistentei pe piata a companiilor romanesti care au reusit sa se mentina in ciuda tuturor obstacolelor. Se pare ca numitorul comun al supravietuirii acestor companii se compune din : adaptabilitate, creativitate si rezistenta. Am mai citit si despre lectia parteneriatului, despre extinderea unor investitii romanesti pe alte continente si despre domeniile de activitate cu perspective de crestere in 2014, dupa parerea specialistilor – agricultura, IT si energie. Am mai aflat si despre cativa straini cu afaceri romanesti, despre dificultatile cu care se confrunta sectorul de publicitate din Romania, precum si despre o tendinta ingrijoratoare – influenta tot mai mare a politicului in presa si in industria de comunicare. Asta nu prea suna bine.

Elle decembrie 2013

Glamour, glamour, aur, opulenta, tendinte pentru 2014, sugestii de cadouri glam si nu numai. Am citit despre schimbarile care au avut loc la casa Louis Vuitton, despre lucrurile nespuse (din varii motive) in comunicarea interumana, in viziunea Mihaelei Radulescu, articolul lui Marius Chivu despre”Vocile nostre”,  care m-a inspirat sa scriu aceasta postare. Am mai citit cu placere articolul despre balurile si petrecerile fastuoase de odinioara, despre filmele de la Cannes si despre echilibristica pe care omul modern o face intre offline si online si despre gasirea unui echilibru intre cele 2. Articolul despre destinatiile de vacanta atat exotice si indepartate cat si cele cu zapada din belsug m-a incantat bineanteles.
Insa de departe articolul meu preferat din acest numar al revistei a fost cel despre proiectul Elle Style Awards compus dintr-o serie de mini interviuri cu cele mai in frumoase si mai celebre dive are Romaniei : Mihaela Radulescu, Andreea Raicu, Antonia, Catrinel Menghia, Malvina Cservenschi, Doina Ciobanu, Anca Tribeja si Stefania Ivanescu si presarat cu multe poze de la o sedinta foto fabuloasa cu decoruri si tinute care evocau atmosfera petrecerilor fastuoase cu semnatura Marelui Gatsby, gazduite de decorul Palatului Bragadiru. 
0 Responses

Trimiteți un comentariu