Azi am acordat mai multa atentie decat o fac de obicei stirilor si altor talk-show-uri, toate legate de acelasi subiect – accidentul aviatic din Muntii Apuseni.

In Romania anului 2014 avem o echipa de 3 medici dedicati meseriei, care merg sa salveze vieti, pe baza de voluntariat, o rezidenta care ii insoteste ca sa invete meserie, tot pe baza de voluntariat, un copilot si unul dintre cei mai buni piloti ai Romaniei – Adrian Iovan. Cu totii zboara intr-o vechitura de avion de pe vremea lui Pazvante, care nici macar nu are o trusa de prim ajutor sau cutie neagra. Plus conditii meteo nefavorabile. Rezultatul? 2 oameni morti, alti 4 raniti si avionul facut praf.



Ceea ce este si mai socat este ca autoritatile au bajbait lamentabil tip de 6 ore pana sa ajunga sa-i salveze pe acei oameni. Si ca in filmele cu prosti, primii care au ajuns la fata locului au fost cei 3 localnici (pe care acum toata tara ii considera niste eroi, pe buna dreptate, caci ne-au aratat ca se poate sa ai si omenie si sa te misti. Si asta fara tehnologie sofisticata.)

Intr-o tara membra Nato, in care exista baze americane, scuturi anti racheta, cu servicii de tot felul care cica lucreaza pentru noi!, cu un avion SMURD echipat cu tot ce trebuie (cumparat din cei 2% doanti de multi contribuabili romani, printre care si eu si care a facut pana acum doar 2 zboruri) si cu muuuuuulti muuuulti bani dati pe tehnologiile lui peste prajit, cum dracului e posibil sa se mai intample inca asa ceva?

Daca nu ar fi vorba de 2 oameni morti, ucisi de indolenta sistemului, chiar ar fi o faza de Cascadorii Rasului. Dar e tragic!

Dr. Radu Zamfir, un alt erou

Autoritatile statului s-au incurcat in propriile izmene, ca de obicei, incapabile sa localizeze cu precizie epava avionului, in ciuda faptului ca acesta cazuse (culmea!) intr-o zona cu semnal iar medicii de la bord aveau telefoane inteligente functionale, foarte usor de localizat.

Ma gandesc cu groaza cum ar fi daca chiar o sa vina peste noi, un alt cutremur serios, similar cei di 1977. O sa fie jale! Va trebui sa ne ajutam singuri, caci  in speranta autoritatilor, sigur vom muri cu zile.

Daca am fi fost in alte tari europene, dupa o astfel de balbaiala jalnica, ar fi avut loc instant demisii si destituri, la Romanica se fac anchete si talk-show-uri in care uni si altii isi dau cu parerea si de regula sunt indignati…….si cam atat.

Ai oameni bine pregatiti, pasionati de ceea ce fac si dedicati meseriei, care aproape ca vin cu bani de acasa ca sa ii ajute pe altii, tu stat roman ticalosit, ce le faci drept rasplata? II lasi sa moara cu zile! Nici nu vreau sa ma gandesc ce este acum in sufletul parintilor tinerei rezidente care a murit de frig, ucisa de bezmeticiala autoritatilor care s-au cacait vreo 6 ore. Asta se numeste, dupa parerea mea, CRIMA!!!!

Doamne in ce tara traim? No man’s land in stil romanesc! Sunt indignata, revoltata, scarbita, mi-e sila si jur ca imi vine sa urlu de furie!

Oare cati oameni vor mai trebui sa moara ca sa ne trezim si sa reactionam odata? Asa nu cred ca se mai poate.



Parca vad ca dupa interminabile anchete si declaratii peste declaratii, vinovatii de lamentarile autoritatilor noastrea vor fi traficul si ……vremea.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei 2 eroi!


Imagini preluate de la : http://media.rtv.net si http://www.ziuanews.ro
0 Responses

Trimiteți un comentariu