Am fost sambata trecuta sa vad filmul Captain America – Razboinicul iernii. Al treilea in seria Marvel ce continua povestea dupa Avengers. Filmul este in 3D asa ca nu va uitati ochelarii acasa si abunda in scene cu bataie si in efecte speciale cat curprinde.

Afisul oficial

De data asta, Captain America se lupta cu inamicii din interiorul SHIELD, pe care ii credea in slujba binelui. Ajutat de prietenii sai, Sam Wilson (Anthony Mackie) si Black Widow (Scarlet  Johansson), reuseste sa-i biruie pe baietii rai care vor sa faca rau oamenilor si care ameninta valorile sanatoase dupa care se conduce eroul american. Face ce face si iese mereu invingator (e mai ceva ca pisica cu 9 vieti J), reusind sa-si duca misiunea la bun sfarsit ca un soldat exemplar ca doar e Captain America nu?


Pe langa dileme emotionale, crize de constiinta, de identitate si cele legate de apararea valorilor in care crede, cea mai mare provocare este sa lupte impotriva vechiului sau tovaras de arme Bucky Barnes, transformat acum intr-un mutant nemilos, programat sa lichideze tot ce-i sta in cale – Razboinicul iernii.

Un element inedit este ca eroul negativ – Razboinicul iernii – este interpretat de actorul roman, Sebastian Stan (care arata bine si joaca la fel de bine) care apare alaturi de nume grele printre actorii de la Hollywood : Samuel L. Jackson (Nick Fury), Robert Redford (Alexander Pierce), Scarlet  Johansson (Black Widow) si bineanteles Chris Evans (Steve Rogers), preferatul meu J.

Razboinicul iernii
Si cine se asteapta sa vada ceva romance intre focoasa agenta, fost KGB (Black Widow) si Capitanul America, o sa fie dezamagit. Pe langa un sarut fugitiv, dictat de misune, filmul e despre altceva. Pe langa clasica lupta dintre baietii buni (manati de sentimente alese si valori autentice) si baietii rai, filmul e, dupa parerea mea si despre ce fac barbatii daca le dai pe mana bani multi si tehnologie militara – se pregatesc sa omoare oameni si sa faca rau. Si asta nu e frumos. Slava Domnului ca exista eroul salvator, aparator al binelui care este mereu pe faza iese intotdeauna victorios.


Si pentru ca am fost insotita de un blogger cinefil, am aflat ca nu e bine sa te ridici si sa pleci din sala de cinema in secunda 2 dupa terminarea filmului, caci la filmele Marvel mai urmeaza intotdeauna scene post-credits care iti dau un mic preview al continuarii ce va sa vie. Si chiar o sa fie interesanta….asa ca mai ramenti cateva minute in sala dupa terminarea filmului.

PS. Mie trailerul asta mi-a placut mai mult decat cel oficial.

Imagini prelute de pe Google Images



0 Responses

Trimiteți un comentariu