Printre alte obiective turistice locale, in cadrul vizitei in Hunedoara am participat si la inaugurarea unui centru de diagnostic si tratament imagistica medicala H Medical Clinic (cu H de la Hunedoara), aflat intr-o aripa modernizata din cadrul Spitalului Municipal “Dr. Alexandru Simionescu”.


Am fost uimita sa descopar o clinica moderna, la standarde occidentale, care poate rivaliza fara probleme chiar si cu spitalele private din Bucuresti si din Europa. Iar daca ma uit cum arata cladirea (o darapanatura care mai avea putin si se prabusea) inainte si in ce s-a transformat acum nu pot sa spun decat WOW! Asa ceva in Romania mai rar.




Punctul forte al H Medical Clinic nu este nicidecum doar aspectul impecabil si curatenia desavarsita, personalul super pregatit ci aparatura de ultima generatie (productie 2013) si nu in ultimul rand doamna doctor Catrina Lup Harau si colegii sai.

Clinica a luat nastere datorita initiativei doamnei Carmen Harau si a familei sale, cea care detine firma Proserv  S.A. (care asigura serviciile de salubritate in Hunedoara) si care s-a gandit ca in loc sa-si cumpere 7 vile si 5 masini, sa mai faca si niste lucruri bune pentru semenii lor, usurand viata hunedorenilor si nu numai. Datorita investitiei de 1.3 milioane de euro, cat au fost necesari pentru amenajarea si dotarea clinicii (bani proveniti din profitul reinvestit de la firma Proserv S.A.), acestia nu vor mai fi nevoiti sa mearga la Petrosani sau la Deva pentru investigatii.


Clinica ofera investigatii imagistice cu 3 aparate ultraperformante iar doamna doctor  Catrina Lup Harau ne-a tinut o lectie de medicina, povestindu-ne cu lux de amanunte despre fiecare aparat in parte si despre investigatiile aferente.

In cabinetul de ecografie exista un aparat ecograf multidisciplinar Philips cu care se realizeaza ecografii 2D/3D/4D, ecografie Doppler si cardio-vasculara. Este un tip de investigatie total noninvaziva, atraumatica si nonirandianta, fara efecte secundare asupra pacientilor. Ajuta medicul sa stabileasca un diagnostic precis in afecțiuni ale aparatului cardio-vascular, abdomenului, afecțiuni ginecologice, urologice, senologice, endocrinologice, musculo-scheletale, neurologice sau materno-fetale.


Al doilea aparat din clinica este cel pentru osteodensitometrie – DEXA (Dual Energy XRay Abbsortiometry) – o investigatie imagistica de inalta performanta care determina densitatea si rezitenta osoasa.


“Vedeta” clinicii este aparatul de RMN  (Rezonanta Magnetica Nucleara) care “scaneaza” pacientul pentru a determina cu cel mai mare grad de precizie orice leziune din corp. Este de asemenea noninvaziva, atraumatica si nonirandianta.



Programari se pot face la numerele de telefon 0354-800.081; 0354-800-082 sau prin e-mail la programari@hclinic.ro, de luni pana vineri intre orele 8.00 – 20.00. Clinica mai are un site www.hclinic.ro, care este momentan in lucru.


Rar mi-a fost dat sa vad atata pasiune pentru meserie de la un medic tanar. Catrina Lup Harau a fost la stagii in straintate iar in prezent este medic rezident la spitalul din Cluj. Mi-a facut o impresie foarte buna, a unui profesionist care iti poate povesti ore intregi despre cate in luna si in stele si are raspunsuri la orice intrebare care tine de meseria ei.

Mi se pare exact modelul de medic plin de entuziasm si de pasiune atat pentru meserie cat si de dragoste pentru oameni. Chiar daca anul acesta isi va termina rezidentiatul este un specialist, stie despre ce vorbeste si emana atata energie buna in jur. O super doctorita si o super clinica!

Si ce mi se pare cel mai important este ca fiecarui pacient i se va explica in detaliu toata procedura la care este supus si nu i se vor recomanda alte analize si teste costisitoare decat doar daca este cazul.

Este laudabil ca un astfel de medic super bine pregatit, care-si iubeste profesia si o practica cu etica, a ales sa ramana in Romania, in loc sa plece peste hotare si sa lucreze pe bani grei.


Mai ales ca ceea ce face, face exclusiv din pasiune, pentru ca daca ne gandim ca investitia este estimata a fi amortizata in 6-8 ani (conform scenariului optimist), timp in care tehnica medicala progreseaza si atunci vor fi necesare noi investitii pentru a tine toata aparatura la standarde ridicate. Deci nu poti sa spui ca din chestia asta te imbogatesti. Ci o faci mai mult din dorinta de a face bine pacientilor in primul rand.

Eu m-as lasa pe mana ei cu toata increderea si sper sa fie cat mai multi medici ca ea in Romania de acum incolo si cat mai multe astfel de modele pozitive de implicare in viata comunitatilor locale pentru ridicarea standardului de viata.

De acum inainte va fi un obiectiv important atat in Hunedoara cat si in tot judetul. Asa ca pot sa spun cu mana pe inima BRAVO H Medical Clinic si Carmen Harau.

Imagini preluate de la www.criserb.com


Labels: , edit post
2 Responses
  1. Roxie Says:

    se mai intampla si lucruri bune la noi. asta imi da speranta ca suntem pe drumul cel bun.


  2. Unknown Says:

    sunt destule initiative bune. chestia e sa le vezi


Trimiteți un comentariu