Dupa cum ma laudam pe Facebook acum cateva zile, in perioada 15 – 18 mai 2014 am avut ocazia sa iau parte la initiativa unui grup de bloggeri hunedoreni, care isi propun sa popularizeze frumusetile locale ale judetului Hunedoara. Organizatorii evenimentului Sebi, Denisa si Calin, acompaniati de Alin (un “fin “cunoscator al realitatilor hunedorene”) si-au propus sa ne plimbe peste tot si sa ne arate de ce Hunedoara merita cunoscuta, vizitata si promovata.

Asa ca, impreuna cu alti blogeri veniti din toate colturile tarii, ne-am prezentat la locul faptei, dornici sa aflam mai multe despre aceasta parte a tarii, prea putin cunoscuta publicului larg, zic eu.

Cand am auzit ca e rost de vizitat locuri noi, in care nu am mai pus piciorul si de intalnit bloggeri pe care nu ii mai intalnisem pana acum, exploratorul din mine a urlat “I’m in” si fara sa stau mult pe ganduri, (desi confirmarea a venit cam in scurt iar pregatirea foarte pe fuga), m-am dat peste cap sa-mi aranjez ad-hoc programul ca sa nu ratez participarea la acest eveniment.



Si am pornit in explorare. Programul vizitei arata pe scurt asa. Am ajuns in Hunedoara in seara zilei de 15 mai.

Ziua 1 – 16 mai 2014
Prima oprire - Castelul Corvinilor


Vizita in avanpremiera la gradina zoologica din Hunedoara
Inaugurarea unuia dintre cele mai moderne centre de imagistica medicala din Romania la H-Medical Clinic
Seara – rasfat cu “local goodies” cartofi prajiiti facuti la disc si faimosii carnati varsli (se pronunta vishli, ca nu scriu cu diacritice)

Ziua 2 – 17 mai 2014
Prima oprire - Muzeul Aurului din Brad


Gorunul lui Horea si mormantul lui Avram Iancu din cadrul Complexului Memorial de la Tebea
Casa memoriala a lui Crisan (Horea, Closca si Crisan) din localitatea cu acelasi nume
Scurta oprire la Manastirea Crisan
Sala de evenimente Juliana Ballroom
Seara am participat la Festivalul Luminii din Parcul Tineretului din Hunedoara si am revizitat Castelul Corvinilor la Noaptea Muzeelor
A fost o zi plina dar frumoasa

Ziua 3 - 18 mai 2014
Vizitarea parcului Dendrologic din Simeria si la drum spre Bucuresti cu mare parere de rau pentru ca era o vreme superba si bineinteles ca mi-am bagat unghia in gat J.

Cam asta a fost, pe scurt aventura in Hunedoara. Mai multe informatii in episoadele viitoare, cu detalii si fotografii. J
Labels: , edit post
3 Responses
  1. Ghiocel07 Says:

    Ma bucur ca incursiunea in jud Hunedoara ti-a lasat o impresie ftumoasa.


  2. Anonim Says:

    a fost o placere sa te intalnesc ! acum astept postarile pe larg :D


  3. Placerea a fost de partea mea. M-a bucurat atat intalnirea cu voi cat si explorarea acestor lucruri frumoase :)

    Mai am de scris o gramada, idei sunt, mai greu este sa imi fac timp sa le postez pe toate in timp util nu a treia zi dupa scripturi asa cum fac de obicei. :)


Trimiteți un comentariu