M-am tot gandit ce sa fac si cum sa scriu despre tot ce s-a intamplat la Webstock 2013, care pentru mine capatase, ieri, dimensiuni gigantice.

Si mi-am dat seama ca nu pot spune totul intr-un articol. Daca m-as apuca sa scriu tot ce imi trece prin cap in legatura cu acest eveniment, cu ce-am trait si simtit acolo ieri, cred ca ar ieri un roman fluviu…..fara nici un fel de exagerare. Tone de poze de luat la mana, notitele scrise cu sarg pe tabletzica, tot ce a inregistrat mintea si retina……………..nebunie totala!

Asa ca, din dorinta de a nu scapa ceva important, demn de mentionat si de impartasit lumii, din dorinta de a gasit poza perfecta (dupa o sortare riguroasa care imi va lua cateva ore) am decis sa scriu mai multe articole legate de acest eveniment.


Postarea de fata este descrierea pe scurt a evenimentului.

Sectiunea Doers & Innovators (mai pe romaneste Creatori si Oameni care au inovat in domeniile lor)

Sesiunea 1

Primul vorbitor - Cabral care a inceput cu o fraza soc “Blogosfera s-a basit”. Soc si groaza pentru multi, un dus rece pentru noi bloggerii. Cred ca discursul sau a avut darul de a trezi toata sala la realitate iar pe noi bloggerii ne-a cam “tras de urechi” si ne-a “recomandat” asa : implicare, implicare, implicare, ajutorare, intr-ajutorare, sa actionam mai mult pentru a schimba ceva in bine, sa ne miscam “mai cu talent” si sa nu mai stam.

Al doilea vorbitor -  Tudor Giurgiu ne-a vorbit despre “nasterea” TIFF, despre cum a reusit sa creeze o cumunitate in jurul filmului, despre dorinta de a schimba ceva, despre educatie si despre cum a reusit cu acest festival sa puna Romania pe harta festivalurilor de film european si mondial.

Al treilea vorbitor - Irina Margareta Nistor ne-a spus cate ceva despre cum Internetul te poate sprijini in creatie (exemplu Dan Chisu cu un filmulet prea putin cunoscut, o actrita amatoare intalnita pe Internet si despre ce a iesit), despre faptul ca cocheteaza cu ideea de a-si face un blog, despre barfele inerente care se intalnesc in breslele profesionale (“nimic nu e mai dulce decat carnea de coleg” J) si despre elaborarea unui dictionar cu termeni de bloggerit.

Al patrulea vorbitor – Mirela Bucuvicean (MoleculeF) a dat cateva sfaturi de antreprenoriat care se rezuma foarte simplu si concis : sa ai un vis, sa te cunosti bine, sa stii ce vrei si care este publicul tinta si cel mai important Ai o idee? Fa-o! acum nu mai tarziu. Just do it!

Sesiunea 2

Primul vorbitor – Markus Lause (Vodafone Romania) – un foarte simpatic vorbitor si sponsor generos a vorbit despre social revolution, despre marele potential care exista in Romania, despre creativitate in publicitate si servicii clienti, despre cum alegi agentia de publicitate cu care sa lucrezi si despre ceva super misto – car scharing.

Al doilea vorbitor – Cristina Bazavan (Blogger – bazavan.ro) – a venit cu 5 invitatii la concertul Vunk (care cica o sa fie super tare si va oferi publicului un concept nou de spectacol), stimuland publicul sa puna intrebari inteligente si pe scurt a zis ca daca vrei sa fii freelancer trebuie sa : ai curaj, ambitie, sa fii nebun, sa gandesti “outside the box”, sa-i ignori pe restul, sa fii ceea ce doresti si sa gasesti solutii mai rafinate si mai altfel decat ale altora.

Al treilea vorbitor – Serban Enache (Dreamstime.com) – despre cum a reusit sa creeze un business romanesc – o baza de data cu fotografii si fotografi.

In rest, oameni care s-au intalnit, reintalnit, networking la greu pe hol si timp prea putin sa vezi si sa testezi toate surprizele sponsorilor, sa vorbesti cu toti oamenii cu care ti-ai propus, sa mai si gusti din preparatele gustoase servite la bufet, cozi la poze si la caricaturi si evident la mancare, prezentari de produse si servicii, schimburi de carti de vizita, gala de premiere care a fost pe foarte repede inainte si petrecerea de dupa cu muulta bere.


P.S. Am zis eu scurt dar……………revin si cu Sectiunea Blogging & Social Media.


0 Responses

Trimiteți un comentariu