Saptamana trecuta, Prof. Dr. Mencinicopschi a lansat noua sa carte ”Crezi că stii ce bei?” in cadrul unui eveniment de presa organizat de Coreus Publishing si gazduit de Andreea Marin, recunoscuta pentru grija si atentia pe care o acorda stilului de viata sanatos.


Am aflat ca a bea nu este acelasi lucru cu a te hidrata si asa cum suntem ceea ce mancam, suntem ai ceea ce bem. Intr-o perioada in care se acorda o atentie din ce in ce mai mare unui stil de viata sanatos, Dr. Menci propune o carte in care ne invata ce, cum, cat si de unde sa bem, furnizandu-ne informatii esentiale despre consumul de apa, lapte, cafea, ceai, suc sau alcool.

Hidratarea corecta inseamna cantitatea de apa care ramane in celulele, tesuturile, organele si sistemele de organe ale corpului uman. Si printr-o hidratare corecta suntem mai productivi, gandim mai bine, suntem mai energici, incetinim procesul de imbatranire si tinem la distanta o serie intreaga de boli. Intr-un cuvant suntem mai sanatosi.

Asa ca Profu’ Menci vorbeste in cartea sa despre ce inseamna apa vie si apa mai putin buna si ne-a povestit in cadrul evenimentului si despre continutul informational al apei, aspect foarte important, pe care multi in neglijeaza. M-am bucurat cand Domnul profesor a atins si acest subiect pentru ca ar trebui sa-l constientizam cat mai multi. Am fost surprinsa sa observ la vedetele prezente la eveniment aveau cunostinta despre aceste lucruri.


In sfarsit am inteles care este diferenta dintre nitrati si nitriti. Aceste 2 cuvinte au devenit deja niste bau bau in ultima vreme printre adeptii vietii sanatoase. Nitratii sunt substante folosite in agricultura (de exemplu pe post de ingrasaminte) si nu sunt daunatori. Insa odata ingerati, se tranforma in corpul uman in nitriti, devenind astfel toxici. De retinut este ca nitratii sunt nutrienti pentru plante dar otravuri pentru om.

Jean Valvis, din partea Aqua Carpatica, unul dintre sponsorii care a facut posibila publicarea acestei carti, a vorbit despre initiativele companiei prin carea aceasta doreste sa contribuie la o Romanie curata.

Pozitionarea brandului Aqua Carpatica alaturi de acest titlu face parte din campania Testul Puritatii prin care consumatorii sunt incurajati sa testeze orice tip de apa iar apoi sa inscrie rezultatele testului online pentru a completa Harta Nitratilor din Romania.

Preţul cartii este de 29 ron si poate fi cumparata de pe www.doctormenci.ro si din librariile partenere. Este insotita de 4 testere din Testul Puritatii. In supermarketuri si in benzinarii se gaseste si brosura „Crezi ca stii ce bei?” care contine de asemenea 2 testere din Testul Puritatii la preţul de 3 ron.


Dupa ce am primit cartea si testerele, o sa testez de acum tot ce prind. Mai multe in postarile mele viitoare.


Imagini preluate de la Wide Magazine
1 Response
  1. Aqua Porin Says:

    http://abcul.sanatatii.ro/totul-despre-apa/31-mineralele-chelatate
    Domn profesor urla cu lupii.


Trimiteți un comentariu